Ingredientai
vištienos filė
700
g
bulvių
700
g
alyvuogių aliejaus
1
šaukštas
sviesto
3
šaukštai
kmynų
1
šaukštelis
česnako
6
skiltelės
čili dribsnių
džiovinto raudonėlio
1
šaukštelis
džiovinto čiobrelio
1
šaukštelis
druskos
žiupsnelis
pipirų
pagal skonį
sojos padažo
4
šaukštai
alyvuogių aliejaus
1
šaukštas
aštraus čili padažo
1
šaukštas
Vieno puodo vakarienės – visada tobulas pasirinkimas lengvai ir greitai savaitės vidurio gamybai, po kurios nereikia daug tvarkytis. Šį kartą siūlau išbandyti nuostabaus aromato česnakiniame svieste keptą vištieną su bulvytėmis.
Gaminimo eiga
Gaminimas:
- Vištieną nuplauname, supjaustome juostelėmis ir pamarinuojame su sojos padažu, alyvuogių aliejumi ir aštriu padažu.
- Bulves supjaustome skiltelėmis (aš gaminau šviežias mažas bulvytes, bet tai nebūtina), apverdame verdančiame vandenyje 10 minučių. Nusunkiame.
- Į keptuvę dedame 1 v.š. sviesto ir tiek pat alyvuogių aliejaus. Kai sviestas išsilydo, sudedame apvirtas bulvių skilteles, beriame kmynus ir kepame maišydami apie 10 minučių, kol bulvių vidus iškepa, o išorė gražiai apskrunda. Iškepusias bulves atidedame.
- Į keptuvę dedame likusius 2 v.š. sviesto, įtarkuojame česnaką, beriame čili dribsnius, raudonėlį, čiobrelį. Sudedame marinuotas vištienos juosteles ir iškepame. Paragaujame ir, jei reikia, pridedame druskos, pipirų.
- Į keptuvę grąžiname bulvių skilteles, pašildome minutę ir patiekiame.
Atsiliepimai