Prieš gerą mėnesį teko lankytis Vienoje. Praleidau ten net dvi savaites, aplankiau kelias lankytinas vietas, pasigrožėjau miesto architektūra, kultūra ir, žinoma, virtuve. Negana to, teko sudalyvauti štrudelio gaminimo šou ir netgi prisidėti prie šio nuostabaus austriško deserto gamybos, už ką gavau sau itin brangų ir mielą diplomą (neneigsiu, nors kelionės metu gavau ir daugiau diplomų, susijusių su darbu bei mokslu, šis man arčiausiai širdies :) ). Taigi nieko nelaukdama dalijuosi savo patirtimi, žiniomis ir imperatoriškosios Schonbrunno kepyklos receptu.

Gaminimo eiga

Nurodytų produktų užteks 2 vidutinio dydžio pyragams.

Pirmiausiai paruošiama tešla. Sumaišykite visus tešlai skirtus produktus į vieną gumulą ir minkykite jį tol, kol tešla nebelips prie rankų ar stalo (minkyti galima ir virtuviniu kombainu, tuomet tiesiog reikia leisti jam kelias minutes ją paminkyti). Suformuokite du rutuliukus ir įmerkite juos bent pusvalandžiui į aliejų.

Kol tešla mirksta, pagaminkite įdarą. Džiūvėsius paskrudinkite svieste, kad jie įgautų aukso atspalvį. Sumaišykite juos su nuplautais, nusausintais, nuluptais, nusėklintais ir supjaustytais obuoliais, razinomis, cukraus ir cinamono mišiniu, citrinos sultimis bei romu.

Ant lygios medžiagos gabalėlio (1m x 1m) pabarstykite miltų. Ištraukite tešlą iš aliejaus, apibarstykite ją miltais ir iškočiokite maksimaliai kiek išeina. Tuomet apibarstykite savo rankas miltais ir pakišę jas po tešla (viršutine rankų dalimi, ne delnais) palengva tempkite tešlą į visas puses tolygiai, kol gausite permatomą tešlos lakštą (turi būti įmanoma skaityti laikraštį per jį).

Tešlos krašte sukraukite pusę obuolių įdaro (ganėtinai standžiai) ir tvarkingai apgobkite tešlos krašteliu, kad toliau galėtumėte susukti vyniotinį. Savęs link traukdami medžiagą, ridenkite obuolių įdaro vyniotinį, kol sunaudosite visą tešlos lakštą.

Štrudelio kraštus (kur nėra obuolių įdaro) užriškite, kad štrudeliui kepant, įdaras neišsilietų.

Naudodamiesi ta pačia medžiaga perneškite štrudelį į sviestiniu popieriumi išklotą skarą ir patepkite lydytu sviestu.

Pakartokite tą pačią procedūrą ir su antruoju tešlos gumulėliu.

Galiausiai pašaukite štrudelius į įkaitintą (190 laipsnių C) orkaitę ir kepkite, kol štrudelis ims dailiai ruduoti (apie 25-35 min.).

Ištraukus iš orkaitės iš karto patepkite štrudelį lydytu sviestu ir leiskite jam 30 min. pastovėti ir tik tada tiekite į stalą. Jis dar tebebus šiltas ir pakankamai susiformavęs, kad jį galima būtų tvarkingai pjaustyti. Skanaus!
feastofguiltypleasures.blogspot.com

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai