Ingredientai
Gaminimo eiga
Nurodytų produktų užteks 2 vidutinio dydžio pyragams.
Pirmiausiai paruošiama tešla. Sumaišykite visus tešlai skirtus produktus į vieną gumulą ir minkykite jį tol, kol tešla nebelips prie rankų ar stalo (minkyti galima ir virtuviniu kombainu, tuomet tiesiog reikia leisti jam kelias minutes ją paminkyti). Suformuokite du rutuliukus ir įmerkite juos bent pusvalandžiui į aliejų.
Kol tešla mirksta, pagaminkite įdarą. Džiūvėsius paskrudinkite svieste, kad jie įgautų aukso atspalvį. Sumaišykite juos su nuplautais, nusausintais, nuluptais, nusėklintais ir supjaustytais obuoliais, razinomis, cukraus ir cinamono mišiniu, citrinos sultimis bei romu.
Ant lygios medžiagos gabalėlio (1m x 1m) pabarstykite miltų. Ištraukite tešlą iš aliejaus, apibarstykite ją miltais ir iškočiokite maksimaliai kiek išeina. Tuomet apibarstykite savo rankas miltais ir pakišę jas po tešla (viršutine rankų dalimi, ne delnais) palengva tempkite tešlą į visas puses tolygiai, kol gausite permatomą tešlos lakštą (turi būti įmanoma skaityti laikraštį per jį).
Tešlos krašte sukraukite pusę obuolių įdaro (ganėtinai standžiai) ir tvarkingai apgobkite tešlos krašteliu, kad toliau galėtumėte susukti vyniotinį. Savęs link traukdami medžiagą, ridenkite obuolių įdaro vyniotinį, kol sunaudosite visą tešlos lakštą.
Štrudelio kraštus (kur nėra obuolių įdaro) užriškite, kad štrudeliui kepant, įdaras neišsilietų.
Pakartokite tą pačią procedūrą ir su antruoju tešlos gumulėliu.
Galiausiai pašaukite štrudelius į įkaitintą (190 laipsnių C) orkaitę ir kepkite, kol štrudelis ims dailiai ruduoti (apie 25-35 min.).
Atsiliepimai