Ingredientai

Šviežūs ar konservuoti pomidorai 700 g
Rikota 400 g
Mocarela 400 g
Parmezanas 110 g
Tepamas sūris 80 g
Ką tik nuskintas bazilikas 20 g
Lazanijos lakštai 12 vnt.
Česnako skiltelės 6 vnt.
Nedidelės morkos 2 vnt.
Geltonas svogūnas 1 vnt.
Kiaušinis 1 vnt.
Saliero kotas 1 vnt.
Čiobreliai 1 šaukštelis
Druska 1.5 a. š.
Juodieji pipirai žiupsnelis
Porcijos: 8

Gaminimo eiga

1. Visų pirma, pagaminkite padažą – susmulkinkite morkas, svogūną, salierą ir penkias česnako skilteles. Tam puikiai tiks ir elektrinis trintuvas, svarbu tik nepadaryti košės. Po to ant vidutinės ugnies keptuvėje pakepinkite mėsą. Jai apskrudus, išimkite šaukštu ir atidėkite šalia.

2. Ant keptuvėje likusių riebalų apie 6–8 minutes pakepinkite prieš tai pagamintą daržovių mišinį, kol jis suminkštės. Supilkite vyną, jį maišydami nukrapštykite maisto likučius nuo keptuvės sienelių. Supilkite grietinėlę, sudėkite trintus pomidorus, po pusę šaukštelio druskos ir pipirų, šaukštelį čiobrelių ir lauro lapus. Užvirusį mišinį virkite dar apie 20 minučių, kol sutirštės. Tuomet įdėkite mėsą, leiskite skoniams maišytis dar 10 minučių, po to išimkite lauro lapus ir palikite nuošaliau.

3. Kol padažas vės, pagaminkite sūrio mišinį – sumaišykite rikotą, tepamąjį sūrį, 80 gramų parmezano, kiaušinį, česnako skiltelę, šaukštelį druskos, ketvirtadalį šaukštelio juodųjų pipirų ir 20 gramų ką tik nuskintų ir susmulkintų baziliko lapelių. Tam vėlgi puikiai tiks elektrinis trintuvas.

4. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių pagal Celsijų. Maždaug po A4 lapo dydžio kepimo formą paskleiskite padažą, ant šio „pagrindo“ uždėkite tris lazanijų lakštus. Ant jų – sūrio mišinį ir dalį parmezano. Kiekius paskirstykite taip, kad šiuos veiksmus būtų galima pakartoti dar dukart, o sūrio mišinio dar šiek tiek liktų.

5. Galiausiai ant šio „sumuštinio“ sudėkite likusius tris lazanijų lakštus, sūrio mišinio likutį, mocarelą ir parmezaną. Uždėkite foliją, kurios vieną šoną prieš tai ištepkite aliejumi, kad nepriliptų sūris. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 40 minučių. Po to atsargiai nuimkite foliją ir pakepkite be jos apie 20 minučių, kad apskrustų.

Patarimai:

* Nepamirškite leisti lazanijai šiek tiek atvėsti ir galutinai susimaišyti skoniams. Po to papuoškite šviežių bazilikų lapeliais, pjaukite ir skanaukite.

* Taip pat, kaip ir visa itališka virtuvė, lazanija turi daugybę variantų ir įmantrių skonių, tad galite drąsiai keisti receptus ir eksperimentuoti. Skanaus!

Už receptą dėkojame „Maximos“ maisto ekspertams.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai