„Nauji receptai dažniausiai gimsta begaminant ir sumąsčius suporuoti kokius nors produktus. Taip nutiko ir su šia šaltsriube“, – pasakoja kumutesvirtuve.lt tinklaraštininkė Renata Šniolienė. Ji pasakoja, kaip gaminant šaltibarščius kilo išganinga mintis įpilti trintų pomidorų. Jau pirmas šaukštas mintimis grąžino į vaikystę, kai mama ruošdavo pomidorų ir svogūnų salotas su grietine, bet man rūpėdavo tik tas skystis, kuris likdavo baigiant valgyti salotas. Taip netyčia tinklaraštininkė išgavo tokį pat skonį įmaišydama pomidorus į šaltibarščių ruošinį. Tobula.

Gaminimo eiga

1. Pomidorus prie žiedkočio įpjaunu kryžiuku, sudedu į gilesnį indą ir užpilu iki pat viršaus verdančiu vandeniu, palieku 10 minučių.

2. Tuo metu nuskutu bulves. Jei ruošiuosi jas kepti, daržovių skustuku pripjaustau ilgų juostų, jei virti – vidutinio dydžio kubeliais. Kepu aliejuje iki apskrudimo, truputį pasūdau, o verdu iki kol tampa laisvai įbedamos šakute. Tuo pačiu metu išverdu kiaušinius.

3. Pomidorus nulupu ir dedu į virtuvinio kombaino indą su S formos peiliais ir sumalu iki vientisos masės. Tą patį darau, jei naudoju konservuotus pomidorus savo sultyse.

4. Į dubenį sudedu kapotus krapus ir svogūnus, įtarkuoju agurkus, supilu kefyrą, pomidorus, dedu druską ir išmaišau.

5. Sriubą laikau šaldytuve. Tiekiu su bulvėmis ir pagardinus porciją šaltsriubės pusele kiaušinio.

Patarimai:

* Bulves galima kepti, virti, o galima sriubą valgyti ir visai be bulvių.

* Galima naudoti konservuotus pomidorus, bet gardžiausia su šviežiais, svarbu, kad jie būtų gerai sunokę.

* Svogūnų laiškus galima keisti smulkiai kapota svogūno galva.

Kūmutės virtuvė

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai