Ingredientai
datulių
100
g
dideli svogūnai
4
vnt.
balzaminio acto
4
v. š.
alyvuogių aliejaus
2
v. š.
vandens
100
ml
druskos
pagal skonį
Ši uogienė idealiai tinka įvairiausiems užkandžiams, prie mėsos patiekalų, pavyzdžiui, puikiai tiks toks derinys: duonelė + naminis liesas paštetas + uogienė.
Gaminimo eiga
Uogienės receptu dalijasi tinklaraštis „Lieknos bitės“.
- Svogūnus supjaustykite kuo smulkesnėmis riekelėmis ir kepinkite aliejuje apie 20 min.
- Datules pasmulkinkite kuo mažesniais gabalėliais, sudėkite prie svogūnų, užpilkite balzaminiu actu, pagardinkite druska, užpilkite 100 ml vandens ir troškinkite dar apie 40 minučių, kol džemas sutirštės.
- Laikykite šaldytuve iki savaitės.
Atsiliepimai