Jei mėgstate Kijevo kotletus, tačiau jų vengiate dėl per didelio kalorijų kiekio, nuo šiol galėsite jai mėgautis drąsiai. Dietistė Laura Panavė dalijasi ypatingu receptu – kaip pasigaminti labai skanius ir sveikatai bei figūrai palankius Kijevo kotletus.

Gaminimo eiga

  • Vištienos krūtinėlės puseles dalinti perpus – išeina 4 filė puselės.

  • Filė reikia gerai išmušti – turi būti labai plonas (4–5 mm storio) kepsnelis.

  • Tada ant išmuštos mėsos dėti gabalėlį sviesto, smulkinto česnako, smulkintų šviežių krapų ir stipriai suvynioti. Laura užlenkia kraštus, kad sviestas neišbėgtų.

  • Gautą suktinuką pamirkyti kiaušinio plakinyje su prieskoniais, tada – paruoštuose džiūvėsėliuose iš gysločio luobelių ir maltų migdolų (arba panko džiūvėsėliuose*), sumaišytuose su saldžiosios paprikos milteliais.

  • Dėti į karšto oro gruzdintuvę ar orkaitę ir kepti 180 laipsnių temperatūroje 20 minučių.

  • Patiekti su sezoninėmis daržovėmis, gruzdintais batatais, graikiško jogurto padažu.

* Galima naudoti ir Panko džiūvėsėlius, bet dietistė Laura Panavė nerekomenduoja jais piktnaudžiauti.