Ingredientai
Jei mėgstate Kijevo kotletus, tačiau jų vengiate dėl per didelio kalorijų kiekio, nuo šiol galėsite jai mėgautis drąsiai. Dietistė Laura Panavė dalijasi ypatingu receptu – kaip pasigaminti labai skanius ir sveikatai bei figūrai palankius Kijevo kotletus.
Gaminimo eiga
Vištienos krūtinėlės puseles dalinti perpus – išeina 4 filė puselės.
Filė reikia gerai išmušti – turi būti labai plonas (4–5 mm storio) kepsnelis.
Tada ant išmuštos mėsos dėti gabalėlį sviesto, smulkinto česnako, smulkintų šviežių krapų ir stipriai suvynioti. Laura užlenkia kraštus, kad sviestas neišbėgtų.
Gautą suktinuką pamirkyti kiaušinio plakinyje su prieskoniais, tada – paruoštuose džiūvėsėliuose iš gysločio luobelių ir maltų migdolų (arba panko džiūvėsėliuose*), sumaišytuose su saldžiosios paprikos milteliais.
Dėti į karšto oro gruzdintuvę ar orkaitę ir kepti 180 laipsnių temperatūroje 20 minučių.
Patiekti su sezoninėmis daržovėmis, gruzdintais batatais, graikiško jogurto padažu.
* Galima naudoti ir Panko džiūvėsėlius, bet dietistė Laura Panavė nerekomenduoja jais piktnaudžiauti.