Ingredientai

Miltai 500 g
Druska pagal skonį
Grietinė 2 šaukšteliai
Druska pagal skonį
Bazilikai šaukštelis
Porcijos: 8

Gaminimo eiga

1. Mil­tus suberkite į dubenį, sumaišykite su druska. Sutarkuokite šaltą sviestą ir sumaišykite su miltais (trinkite delnais kol miltai ir sviestas taps rupiais miltais). Sudėkite grietinę, kiaušinius ir suminkykite tešlą. Padėkite valandai į šaldytuvą.

2. Paruoškite įdarą: pertrinkite varškę, pabarstykite druska, bazilikais ir įdėkite du šaukštelius grietinės. Supjaustykite džiovintus pomidorus, įpilkite porą šaukštelių džiovintų pomidorų aliejaus ir sumaišykite.

3. Tešlą sužnaibykite maždaug vienodais gabaliukais ir iškočiokite juos į blynus. Ant kiekvieno blyno dėkite po šaukštą įdaro ir formuokite kibinus, kraštus gražiai suvyniodami virvele.

4. Pa­ruoš­tus ki­bi­nus dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir aptepkite su išplaktu kiaušiniu.

5. Ke­pkite maždaug 30 min. iki 175 laips­nių įkaitintoje orkaitėje.

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Ne silkė pataluose
Lengvai paruošiamas
1 val.

Ne silkė pataluose

Eršketas garstyčių padaže
Lengvai paruošiamas
1 val.

Eršketas garstyčių padaže

Įdarytas amūras
Lengvai paruošiamas
1 val.

Įdarytas amūras

Greitai paruošiamos salotos
Lengvai paruošiamas
15 min.

Greitai paruošiamos salotos

Užkandis su tunu
Lengvai paruošiamas
15 min.

Užkandis su tunu

Sušildanti sriuba
Lengvai paruošiamas
30 min.

Sušildanti sriuba