Ingredientai
Gaminimo eiga
1. Miltus suberkite į dubenį, sumaišykite su druska. Sutarkuokite šaltą sviestą ir sumaišykite su miltais (trinkite delnais kol miltai ir sviestas taps rupiais miltais). Sudėkite grietinę, kiaušinius ir suminkykite tešlą. Padėkite valandai į šaldytuvą.
2. Paruoškite įdarą: pertrinkite varškę, pabarstykite druska, bazilikais ir įdėkite du šaukštelius grietinės. Supjaustykite džiovintus pomidorus, įpilkite porą šaukštelių džiovintų pomidorų aliejaus ir sumaišykite.
3. Tešlą sužnaibykite maždaug vienodais gabaliukais ir iškočiokite juos į blynus. Ant kiekvieno blyno dėkite po šaukštą įdaro ir formuokite kibinus, kraštus gražiai suvyniodami virvele.
4. Paruoštus kibinus dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir aptepkite su išplaktu kiaušiniu.
5. Kepkite maždaug 30 min. iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Atsiliepimai