Ingredientai

Miltai 500 g
Druska pagal skonį
Druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį
Grietinė 2 šaukšteliai
Porcijos: 8

Gaminimo eiga

1. Mil­tus suberkite į dubenį, sumaišykite su druska.

2. Sutarkuokite šaltą sviestą ir sumaišykite su miltais (trinkite delnais kol miltai ir sviestas taps rupiais miltais).

3. Sudėkite grietinę, kiaušinius ir suminkykite tešlą.

4. Padėkite valandai į šaldytuvą.

5. Paruoškite įdarą: rikotos sūrį pabarstykite druska, pipirais ir įdėkite du šaukštelius grietinės. Špinatus susmulkinkite ir nuplikykite karštu vandeniu, šaldytus špinatus atšildykite ir nuvarvinkite, sumaišykite su rikotos sūriu.

6. Tešlą sužnaibykite maždaug vienodais gabaliukais ir iškočiokite juos į blynus. Ant kiekvieno blyno dėkite po šaukštą įdaro ir formuokite kibinus, kraštus gražiai suvyniodami virvele.

7. Pa­ruoš­tus ki­bi­nus dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir aptepkite su išplaktu kiaušiniu (prieš plakant į kiaušinį įpilkite šlakelį vandens).

8. Ke­pkite maždaug 30 min. iki 175 laips­nių įkaitintoje orkaitėje.

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Kepta antis su figomis
Reikia pasistengti
4 val.

Kepta antis su figomis

Visagrūdės duonos sumuštinis su kalakutiena
Lengvai paruošiamas
20 min.

Visagrūdės duonos sumuštinis su kalakutiena

Prancūziškas užkandis
Lengvai paruošiamas
15 min.

Prancūziškas užkandis