Ingredientai

Miltai 500 g
Druska žiupsnelis
Vanduo 200 ml
Druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį
Pienas 1 šaukštas
Porcijos: 10

Gaminimo eiga

1. Mil­tus suberkite į dubenį, sumaišykite su druska.

2. Sutarkuokite šaltą sviestą ir sutrinkite tarp delnų su miltais (turi gautis sviesto miltai).

3. Sudėkite grietinę, kiaušinius ir suminkykite tešlą. Padėkite valandai į šaldytuvą.

4. Įda­rui mė­są smulkiai supjaustykite pagardinkite drus­ka, pi­pi­rais.

5. Suberkite smulkiai supjaustytus ir apkeptus svieste svogūnus su pievagrybiais, supilkite vandenį ir gerai išmaišykite.

6. Tešlą sužnaibykite maždaug vienodais gabaliukais ir iškočiokite juos į blynus.

7. Ant kiekvieno blyno dėkite po šaukštą įdaro ir formuokite kibinus, kraštus gražiai suvyniodami virvele.

8. Pa­ruoš­tus ki­bi­nus dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir aptepkite su šaukštu pieno išplaktu kiaušiniu.

9. Ke­pkite apie 30 min. iki 175 laips­nių įkaitintoje orkaitėje.

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai