Lietuviškai gaminami kibinai – tradiciškai su kiaulienos įdaru (kitaip nei karaimų – su aviena).

Gaminimo eiga

1. Į persijotus miltus įtarkuokite sviestą ir trinkite jį su miltais tarp pirštų, kol masė taps biri.

2. Supilkite grietinę, kefyrą, įmuškite kiaušinius ir gerai išminkykite. Suformuokite rutulį ir palikite 1 valandai šaldytuve. Kol tešla šals, pasiruoškite įdarą. Mėsą smulkiai sukapokite. Svogūnus supjaustykite kubeliais ir apkepkite, kol gražiai apskrus.

3. Atvėsusius maišykite su mėsa, įdėkite pipirų, druskos ir išmaišykite. Išimkite tešlą ir supjaustykite ją į 10 gabalėlių. Kočiokite maždaug 9 cm skersmens blynelius. Ant kiekvieno blynelio dėkite po maždaug 50 gramų mėsos įdaro, suspauskite tešlos kraštus, kad susiformuotų bangelės.

4. Sudėkite į skardą, patepkite juos kiaušinio plakiniu ir dėkite į orkaitę (įkaitintą iki 200 laipsnių). Kepkite apie 30-40 minučių, kol kibinai apskrus.

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai