Gaminkite kiaulienos troškinį su slyvomis ir nustebinkite visus. Slyvos sūriems ir aitriems paukštienos, jautienos ar kiaulienos patiekalams suteikia lengvumo ir šiek tiek saldumo. Tad jos puikiai tiks įvairiems padažams ar netgi kaip papildomas troškinių ingredientas. Kiaulienos troškiniui pagaminti teks skirti laiko.

Gaminimo eiga

  • Supjaustykite kiaulieną dideliais gabalais ir sudėkite į dubenį. Supilkite sojų padažą, pusę susmulkinto imbiero bei dvi skilteles išspausto česnako. Palikite marinuotis bent valandai.

  • Mėsai išsimarinavus įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių grilio režimu.

  • Dideliame troškinimo inde įkaitinkite aliejų. Sudėkite likusį imbierą ir smulkintą česnaką, suberkite mėsos prieskonius ir cinamoną. Lengvai pakaitinkite, kol prieskoniai taps aromatingi ir suminkštės. Įmaišykite cukrų, padidinkite ugnį ir į keptuvę sudėkite iš marinato ištrauktą kiaulieną. Pakepkite apie 3 minutes, kol apskrus, ir supilkite marinatą, pomidorų tyrę bei sultinį.

  • Sudėkite gabalėliais supjaustytas bulves. Viską išmaišykite, uždenkite dangčiu ir įdėkite į orkaitę troškinti.

  • Kol mėsa troškinasi, per pusę perpjaukite slyvas ir išimkite kauliukus. Praėjus valandai nuo mėsos troškinimosi pradžios, nuimkite troškinimo indo dangtį ir sudėkite supjaustytas slyvas.

  • Palikite orkaitėje dar maždaug valandai, kol mėsa taps visiškai minkšta. Skanaus!

Receptu dalijasi „Maxima“.