Ingredientai

moliūgo 200 g
morkos 1 vnt.
svogūno 1 vnt.
česnako 2 skiltelės
saliero stiebo 1 vnt.
kiaulienos mentės 400 g
alyvuogių aliejaus 4 v. š.
rozmarino 2 šakelės
sviesto 2 v. š.
brokolio 0.5 vnt.
raudonojo vyno arba spanguolių sulčių 1.5 stiklinės
kalendros 1 saujelė
druskos žiupsnelis
juodųjų pipirų žiupsnelis

Gaminimo eiga

1. Nuluptą moliūgą susmulkinkite vidutinio dydžio kubeliais, morką supjaustykite griežinėliais, svogūną – stambesniais gabalėliais, česnaką – plonais griežinėliais, susmulkinkite saliero stiebą. Kiaulienos mentę supjaustykite stambiais kubeliais.

2. Į puodą įpilkite alyvuogių aliejaus, sudėkite kepti pjaustytą kiaulieną, įberkite druskos, juodųjų pipirų, įdėkite rozmarino šakelių, česnaką ir viską išmaišykite. Sudėkite kepti likusias daržoves, įdėkite sviestą ir išmaišykite.

3. Sviestui pradėjus karamelizuotis pilkite raudonojo vyno arba spanguolių sulčių. Užvirus sumažinkite kaitrą ir palikite 1 valandai troškintis.

4. Tada į puodą sudėkite brokolius ir uždengus palikite pasitroškinti dar 10 minučių. Pabaigoje sudėkite kalendrą.

Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG

www.DELFI.lt
Atgal į Recetų receptai

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai