Ingredientai

vidutinio dydžio raudonosios paprikos 0.5 vnt.
mažo mėlyno svogūno 0.5 vnt.
česnako 3 skiltelės
kiaušinis 1 vnt.
druskos
juodųjų pipirų
aliejaus kepimui
Kiaulienos suktinukai sluoksniuotoje tešloje pagaminami labai paprastai, bet skoniu ir išvaizda gali priminti prabangaus restorano patiekalą. Šiais suktinukais tikrai nustebinsite šeimyną, be to, kiekvienas galės pasirinkti, kaip juos valgyti – tiesiog vienus ar su šviežiomis daržovėmis ir įvairiais padažais. Kadangi suktinukai jau iškepti sluoksniuotoje tešloje, todėl tai kaip ir du patiekalai viename.

Gaminimo eiga

Tam, kad kiaulienos pjausnius būtų lengva susukti, juos reikėtų išmušti gana plonai. Jei nemėgstate paprikos, tuomet ją galite pakeisti morkų šiaudeliais. Taip pat, jeigu turite mėgstamus kiaulienos prieskonius, be kurių neįsivaizduojate kiaulienos patiekalų, juos drąsiai galite naudoti pagardinti suktinukams.

Gaminimas:

  1. Kiaulienos nugarinę supjaustome į 9–10 pjausnių. Juos gerai išmušame mėsos muštuku iš abiejų pusių. Tuomet pjausnius apibarstome druska ir juodaisiais pipirais iš vienos pusės.
  2. Česnako skilteles nulupame, sutriname česnako spaustuku. Trintu česnaku ištriname vieną pjausnių pusę (kurią apibarstėme prieskoniais).
  3. Svogūną nulupame, supjaustome plonais šiaudeliais.
  4. Papriką taip pat supjaustome šiaudeliais.
  5. Ant kiekvieno pjausnio krašto dedame kelis paprikos ir svogūno šiaudelius, susukame į ritinėlį ir sutvirtiname mediniais dantų krapštukais. Taip paruošiame visus suktinukus.
  6. Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus ant vidutinės ugnies. Sudedame suktinukus ir kepiname, kol šie gražiai apskrunda. Taip iškepame visus suktinukus. Kai suktinukai atvėsta, išimame medinius pagaliukus.
  7. Orkaitę įkaitiname iki 170 C.
  8. Ant orkaitės skardos patiesiame kepimo popierių.
  9. Stalviršį pabarstome trupučiu miltų, šiek tiek pakočiojame tešlą ir supjaustome stačiakampiais. Kiekvieną suktinuką apvyniojame tešla, gerai užspaudžiame galus. Suktinukus sudedame ant kepimo popieriaus.
  10. Atskirame indelyje išplakame kiaušinį ir plakiniu aptepame kiekvieną suktinuką. Kepame įkaitintoje orkaitėje ~20–25 min., kol suktinukai gražiai apskrunda. Patiekite su mėgstamu garnyru.

Skanaus!

Tinklaraštis „Lithuanian in the USA“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Sultingas, naminis kebabas
Lengvai paruošiamas
30 min.

Sultingas, naminis kebabas

Stintos su traškučiais
Lengvai paruošiamas
1 val.

Stintos su traškučiais

Cepelinai su varške ir mėtomis
Reikia pasistengti
1 val.

Cepelinai su varške ir mėtomis

Šalta agurkų ir jogurto sriuba
Lengvai paruošiamas
20 min.

Šalta agurkų ir jogurto sriuba

Egzotiški, sultingi vištienos vėrinukai
Lengvai paruošiamas
1 val.

Egzotiški, sultingi vištienos vėrinukai

Gaivus, raudonasis tiramisu su uogomis
Lengvai paruošiamas
20 min.

Gaivus, raudonasis tiramisu su uogomis

Makaronai su „Romanesco“
Lengvai paruošiamas
30 min.

Makaronai su „Romanesco“

Augalingos cinamoninės bandelės
Reikia pasistengti
3 val.

Augalingos cinamoninės bandelės

Kijevo kotletų receptas
Reikia pasistengti
1 val.

Kijevo kotletų receptas