Ingredientai
Pasigaminti gardžią vakarienę iš įprastų, tačiau ankstyvo rudens meniu itin tinkamų ingredientų – tokį kiaulienos sprandinės kepsnį, kad aikčios visi.
Gaminimo eiga
Smulkiai supjaustykite svogūnus ir česnakus, viską sudėkite į dubenį. Į tą patį dubenį įberkite druskos, mėsos prieskonių, pipirų, įdėkite pomidorų pastos, įpilkite sojų padažo ir viską gerai sumaišykite.
Kiaulienos sprandinėje maždaug kas 1,5 cm padarykite riekelių įpjovas – maždaug 1,5 cm pločio, palikite maždaug 2 cm nenupjautos mėsos.
Mėsą įtrinkite pasiruoštu marinatu ir perkelkite į gilesnį dubenį. Mėsa uždenkite maistine plėvele ir palikite marinuotis 3–4 val.
Nuskuskite ir nuplaukite bulves. Kiekvieną bulvę įpjaukite juostelėmis skersai ir išilgai, bet nenupjaukite iki galo.
Supjaustytas bulves dėkite į dubenį. Ant bulvių užberkite druskos, pipirų bei įpilkite alyvuogių aliejaus.
Dubenėlyje sumaišykite graikišką jogurtą, grūdėtas garstyčias. Paruoštu padažu įtrinkite mėsą.
Į kepimo skardą patieskite kepimo popierių. Marinuotą ir padažu apteptą mėsą įdėkite į kepimo skardą, o aplink išdėliokite bulves.
Mėsą ir bulves uždenkite kepimo popieriumi. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1 valandą su funkcija „viršus ir apačia“, be vėjelio.
Po valandos nuo mėsos ir bulvių nuimkite kepimo popierių ir šaukite atgal į įkaitintą orkaitę bei kepkite 20–30 minučių, tačiau įjungę ventiliatoriaus funkciją.
Iškeptą mėsą ir bulves išimkite, leiskite kiek pastovėti. Prie paruošto patiekalo patiekite savo mėgstamų daržovių.
Receptu dalijasi „Lidl“