Kiaulienos nugarinės patiekalą galima vadinti vieno puodo. Mat visi ingredientai galiausiai lieka kepti ir troškintis vienoje skardoje orkaitėje. Pateikdami apibarstykite kiaulienos nugarinės kepsnį bazilikais.

Gaminimo eiga

1. Česnako skilteles sutarkuokite ir sumaišykite su druska, pipirais, IKI garstyčioms ir sojų padažu.

2. IKI kiaulienos nugarinę ištrinkite gautu marinatu.

3. Jaunas bulves nuplaukite, morkas supjaustykite griežinėliais, svogūnus pjaukite į keturias dalis. Daržoves apibarstykite druska ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.

4. Kepimo skardos apačią išklokite daržovėmis ir ant jų dėkite marinatu ištrintą kiaulienos nugarinę. Skardą uždenkite kepimo folija, dėkite į orkaitę ir kepkite 150 °C temp. 1 val.

5. Nuimkite foliją ir orkaitės temperatūrą pakelkite iki 180 °C temp. Kepkite dar 20–30 min., kol kiauliena ir daržovės apskrus.

6. Apibarstykite kiaulienos nugarinės kepsnį bazilikų lapeliais.

Skanaus!

Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG

www.DELFI.lt
Atgal į Recetų receptai

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai