Ingredientai
Gaminkite kiaulienos nugarinės kepsnį ir ruoškite pietus ar vakarienę. Sotu, gardu ir maistinga. Kiaulienos nugarinės kepsnį patiekite su daržovėmis.
Gaminimo eiga
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
Kepimo skardą išklokite aliuminio folija ar kepimo popieriumi.
Dubenėlyje sumaišykite traiškytas česnako skilteles, rūkytą papriką, druską ir pipirus. Įtrinkite šį mišinį į kiaulienos nugarinę. Leiskite šiek tiek pasimarinuoti.
Atskirame inde nuluptas ir jei reikia supjaustytas bulves sumaišykite su alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais.
Keptuvėje įkaitinkite 2 v. š. alyvuogių aliejaus, įdėkite į ją kiaulienos nugarinę ir pakepkite abi puses po 2–3 min.
Perkelkite kiaulienos nugarinę ir paruoštas bulves į skardą, kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 1 val., kol mėsa iškeps, o bulvės apskrus ir taps minkštos. Išėmę patiekalą iš orkaitės palikite jį šiek tiek atvėsti, tada supjaustykite kiaulienos nugarinę griežinėliais ir patiekite su daržovėmis.
Receptu dalijasi „Maxima“