Gaminkite kiaulienos nugarinės kepsnį ir ruoškite pietus ar vakarienę. Sotu, gardu ir maistinga. Kiaulienos nugarinės kepsnį patiekite su daržovėmis.

Gaminimo eiga

  • Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.

  • Kepimo skardą išklokite aliuminio folija ar kepimo popieriumi.

  • Dubenėlyje sumaišykite traiškytas česnako skilteles, rūkytą papriką, druską ir pipirus. Įtrinkite šį mišinį į kiaulienos nugarinę. Leiskite šiek tiek pasimarinuoti.

  • Atskirame inde nuluptas ir jei reikia supjaustytas bulves sumaišykite su alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais.

  • Keptuvėje įkaitinkite 2 v. š. alyvuogių aliejaus, įdėkite į ją kiaulienos nugarinę ir pakepkite abi puses po 2–3 min.

  • Perkelkite kiaulienos nugarinę ir paruoštas bulves į skardą, kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 1 val., kol mėsa iškeps, o bulvės apskrus ir taps minkštos. Išėmę patiekalą iš orkaitės palikite jį šiek tiek atvėsti, tada supjaustykite kiaulienos nugarinę griežinėliais ir patiekite su daržovėmis.

Receptu dalijasi „Maxima“