Ingredientai

Česnakai 3 skiltelės
Morkos 1 vnt.
Medus 2 šaukštai
Čiobreliai žiupsnelis
Raudonėliai žiupsnelis
Kmynai žiupsnelis
Druska pagal skonį
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

Kiaulienos sprandinę įpjauti per vidurį, įtrinti česnaku, pipirais ir druska. Keptuvėje apkepinti susmulkintą svogūną, sutarkuotą morką ir susmulkintus baravykus. Atvėsintą įdarą sukimšti į sprandinės vidų, užsegti mediniais pagaliukais iš abiejų pusių. Sprandinę dėti į kepimo rankovę ir gražiai surišti storu siūlu.

Kepti orkaitėje pusvalandį 200 C ir valandą 170 C temperatūroje. Kopūstus troškinti 1,5 val. su dviem šaukštais medaus ir 4 šaukštais alyvuogių aliejaus. Bulves išvirti ir nulupti. Užpilti šaukštą alyvuogių aliejaus, apibarstyti čiobreliais ir kmynais, trupučiu druskos. Viską gerai išmaišyti ir kepti orkaitėje apie 30 min. šalia sprandinės.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai