Ingredientai

Pailgų plonų šoninės juostelių 450 g
Druskos pagal skonį
Juodųjų pipirų pagal skonį
Aliejaus kepti
Sviesto (kambario temperatūros) 4 v. š.
Česnako 6 skiltelės
Susmulkintų šviežių petražolių 1 v. š.
Čiobrelių 1 a. š.
Druskos 0.5 a. š.
Džiovinto rozmarino 0.5 a. š.
Juodųjų pipirų 0.3 a. š.
Porcijos: 8
Receptas gana elementarus, nereikalaujantis daug pastangų, o rezultatas tikrai pranoks lūkesčius. Tame pačiame inde, kuriame keps kepsnys, galite kartu kepti bulves, morkas ar kitas mėgstamas daržoves. Prie kepsnio labai tiktų rūgštesnis spanguolių padažas. Na, o visi garnyrai pagal kiekvieno pageidavimus.

Gaminimo eiga

1. Žolelių sviestas – nulupame česnako skilteles, sutriname česnako spaustuku ir sumaišome viename indelyje kartu su prieskoniais, skirtais sviestui. Tada sudedame sviestą, gerai išmaišome ir atidedame į šalį.

2. Kiaulienos nugarinę (ar sprandinę) perpjauname išilgai perpus. Nuplauname ir nusausiname popieriniu rankšluosčiu.

3. Kiaulienos gabalėlius padedame ant pjaustymo lentelės, šiek tiek paspaudžiame. Žolelių sviestą užtepame ant vieno nugarinės (ar sprandinės) gabalėlio, ant viršaus uždedame kitą gabalėlį, šiek tiek paspaudžiame ir šonus apibarstome druska bei pipirais.

4. Įkaitiname orkaitę iki 200 C.

5. Suglaustus gabalėlius apvyniojame šoninės griežinėliais ir sutvirtiname apsukdami siūlu.

6. Didelėje keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus ant didesnės vidutinės ugnies. Vyniotinį apkepiname iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda.

7. Vyniotinį dedame į kepimo indą (aš kepiau stikliniame kepimo inde), įpilame 250 ml vandens ir kepame įkaitintoje orkaitėje ~40-50 min. priklausomai nuo vyniotinio storio.

8. Prieš patiekdami nuimame kepimo siūlą.

Skanaus!

Tinklaraštis „Lithuanian in the USA“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai