Ingredientai

kiaulienos nugarinės 500 g
sūrio („Gouda“, „Edamo“ ar pan.) 250 g
pievagrybių 100 g
nedideli pomidorai 2 vnt.
majonezo 3 v. š.
alyvuogių aliejaus 1 v. š.
druskos pagal skonį
pipirų pagal skonį
Man labiausiai patinka, kad orkaitėje vienu metu galima iškepti ne tik kepsnius, bet ir morkas, bulves ar kitas daržoves, kurios bus garnyras prie mėsos. Šie kiaulienos kepsneliai skanūs ir vieni ar tik su salotomis ir šviežiomis daržovėmis. Tad palieku jūsų fantazijai, kas ką mėgsta…

Gaminimo eiga

Ant kepsnių dedamas daržoves taip pat galite rinktis pagal save. Puikiai tiktų saldžiosios, aštriosios paprikos, svogūnai ir t.t. Kadangi dabar grybų sezonas, todėl vietoje pievagrybių galite naudoti voveraites, baravykus ar kitus grybus.

Gaminimas:

  1. Įkaitiname orkaitę iki 200 C.
  2. Nugarinę supjaustome į 6 pjausnius, juos išmušame mėsos muštuku iš abiejų pusių.
  3. Orkaitės skardą patepame 1 valg. š. alyvuogių aliejaus, išdėliojame pjausnius ir apibarstome druska bei juodaisiais pipirais.
  4. Pomidorus ir pievagrybius supjaustome griežinėliais.
  5. Smulkiai sutarkuojame sūrį.
  6. Ant kiekvieno pjausnio išdėliojame pomidorų riekeles, užberiame sūrio (sunaudojame pusę sutarkuoto sūrio), išdėliojame pievagrybių riekeles, užtepame majonezo ir užberiame sūriu.
  7. Kepsnius kepame įkaitintoje orkaitėje ~20–25 min., kol sūris gražiai paruduoja.
  8. Patiekiame su mėgstamu garnyru.

Skanumėlis!

Kiaulienos kepsneliai
Tinklaraštis „Lithuanian in the USA“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Be galo skanūs daržovių kotletukai
Lengvai paruošiamas
1 val.

Be galo skanūs daržovių kotletukai

Velykoms: netikras zuikis
Reikia pasistengti
1 val. 20 min.

Velykoms: netikras zuikis

Kiaušinių kotletai
Lengvai paruošiamas
40 min.

Kiaušinių kotletai