Ingredientai
Kiaulienos sprandinė
400 g
Perlinės kruopos
1.5 stiklinė
Didelės tarkuotos morkos
1 vnt.
Žalieji žirneliai
0.5 stiklinė
Konservuoti kukurūzai
0.5 stiklinė
Didesnių svogūnų
1 vnt.
Sviestas
1 šaukštas
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Perlines kruopas užpilkite karštu vandeniu ir palikite per naktį išbrinkti. Prieš kepant čanachus, jei reikia, nusunkite.
Kiaulieną supjaustykite nedideliais gabaliukais. Apibarstykite druska ir pipirais.
Kiaulieną dėkite į įkaitintą keptuvę ir maišant kepkite 5-6 minutes kartu su smulkiai pjaustytu svogūnu.
Morkas supjaustykite griežinėliais, kukurūzus nusunkite.
Morkas, žirnelius ir kukurūzus sumaišykite su perlinėmis kruopomis.
Į molinius čanachų indelius įberkite kruopų ir daržovių mišinio, ant viršaus uždėkite mėsos gabaliukų.
Užpilkite sultinio tiek, kad šiek tiek semtų mėsą.
Įdėkite vyšnios didumo sviesto gabalėlį. Uždenkite.
Troškinkite iki 210-220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą.
Patiekiant ant viršaus uždėkite grietinės.