Ingredientai
Kiaulienos sprandinė
400
g
Perlinės kruopos
1.5
stiklinės
Morkos
1
vnt.
Žalieji žirneliai
0.5
stiklinės
Konservuoti kukurūzai
0.5
stiklinės
Svogūnai
1
vnt.
Druska
pagal skonį
Pipirai
pagal skonį
Daržovių sultinys
pagal skonį
Sviestas
1
šaukštas
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Perlines kruopas užpilkite karštu vandeniu ir palikite per naktį išbrinkti. Prieš kepant čanachus, jei reikia, nusunkite.
Kiaulieną supjaustykite nedideliais gabaliukais. Apibarstykite druska ir pipirais.
Kiaulieną dėkite į įkaitintą keptuvę ir maišant kepkite 5-6 minutes kartu su smulkiai pjaustytu svogūnu.
Morkas supjaustykite griežinėliais, kukurūzus nusunkite.
Morkas, žirnelius ir kukurūzus sumaišykite su perlinėmis kruopomis.
Į molinius čanachų indelius įberkite kruopų ir daržovių mišinio, ant viršaus uždėkite mėsos gabaliukų.
Užpilkite sultinio tiek, kad šiek tiek semtų mėsą.
Įdėkite vyšnios didumo sviesto gabalėlį. Uždenkite.
Troškinkite iki 210-220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą.
Patiekiant ant viršaus uždėkite grietinės.
Atsiliepimai