Ingredientai

Cukinijos 2 vnt.
Druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį
Aliejus 6 šaukštai
Česnakai 4 skiltelės
Mairūnai 1 šaukštas
Kalendros 1 šaukštas
Petražolės 1 šaukštas
Rozmarinai 1 šaukštelis
Porcijos: 4
Svarbiausia išsirinkti jaunas cukinijas, kurių odelė minkšta, o sėklos dar nesubrendusios ir labai mažos.

Gaminimo eiga

Cukinijas gerai nuplaukite, nusausinkite ir perpjaukite išilgai per pusę.

Pabarstykite druska, pipirais. Prieskonius įtrinkite.

Aliejų sumaišykite su išspaustu česnaku, smulkiai pjaustytu mairūnu, petražolėmis, kalendromis ir rozmarinais.

Cukinijas sudėkite į kepimo indą pjūvio puse į viršų.

Tolygiai užpilkite žalumynų su aliejumi.

Kepkite iki 210 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Be galo skanūs daržovių kotletukai
Lengvai paruošiamas
1 val.

Be galo skanūs daržovių kotletukai

Velykoms: netikras zuikis
Reikia pasistengti
1 val. 20 min.

Velykoms: netikras zuikis

Kiaušinių kotletai
Lengvai paruošiamas
40 min.

Kiaušinių kotletai

Morkų ir kavos pyragas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Morkų ir kavos pyragas

„Tinginių“ troškinys
Lengvai paruošiamas
45 min.

„Tinginių“ troškinys

Naminis „Napoleonas“
Reikia pasistengti
2 val.

Naminis „Napoleonas“

Sveikesnio trupininio pyrago receptas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Sveikesnio trupininio pyrago receptas

Švelni čili sriuba
Lengvai paruošiamas
1 val.

Švelni čili sriuba