Ingredientai
Keptas bulves galima patiekti kaip pagrindinį patiekalą ar garnyrą. valgykite iškart, vos iškepusias. Keptas bulves patiekite su varškės padažu, paskaninkite mėgstamomis žolelėmis.
Gaminimo eiga
1. Bulves pjaustykite į 4 dalis arba, kad visi gabaliukai būtų panašaus dydžio.
2. Sudėkite bulves ant kepimo skardos (nepjaustyta puse žemyn), apibarstykite bulvių prieskoniais.
3. Dėkite į orkaitę ir kepkite su karšto apipūtimo funkcija 180 °C temp. apie 30 min, kol gražiai apskrus ir išsipūs.
4. Į dubenėlį dėkite varškę, grietinę, įtarkuokite citrinos žievelės, česnako, suberkite česnakų ir svogūnų laiškus, druską ir pipirus. Viską išmaišykite. Galite palikti 30 min. pastovėti, kad atsiskleistų česnako skonis.
5. Patiekite keptas bulves su varškės padažu, paskaninkite mėgstamomis žolelėmis.
ALFO PATARIMAI:
· Tokias bulves galite valgyti kaip pagrindinį patiekalą arba garnyrą.
· Valgykite jas iškart iškepusias, nes vėliau (kaip ir visos bulvės) jos atvėsta ir nebūna tokio traškios, nors vistiek išliks skanios.
· Jei neturite tokios skardos, bulves galite dėti kepti ant sviestinio popieriaus.