Ingredientai

Baklažanai 1 kg
Vynuogių actas 3 šaukštai
Druska 0.5 šaukšto
Česnakai 3 skiltelės
Aitrioji paprika 1 vnt.
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

Baklažaną supjaustykite 1 cm storio riekelėmis.

Puode įkaitinkite aliejų (įmeskite baklažano gabaliuką, jei ims burbuliuoti, temperatūra tinkama).

Suberkite baklažanus ir virkite apie 15-17 minučių, kol baklažanai gražiai pagels.

Išgriebkite kiaurasamčiu ir suberkite ant didelės lėkštės, ištiestos popieriniu rankšluosčiu.

Dubenėlyje sumaišykite actą su išspaustu česnaku, druska ir smulkiai pjaustyta aitriaja paprika.

Kiek atvėsusius baklažanus sudėkite į gilų dubenį ir užpilkite aštraus padažo. Gerai išmaišykite.

Taip paruoštus baklažanus galima valgyti iš karto arba po kelių dienų (laikyti uždengus šaldytuve).

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Morkų ir kavos pyragas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Morkų ir kavos pyragas

„Tinginių“ troškinys
Lengvai paruošiamas
45 min.

„Tinginių“ troškinys

Naminis „Napoleonas“
Reikia pasistengti
2 val.

Naminis „Napoleonas“

Sveikesnio trupininio pyrago receptas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Sveikesnio trupininio pyrago receptas

Švelni čili sriuba
Lengvai paruošiamas
1 val.

Švelni čili sriuba