Ingredientai

Mažas svogūnas 1 vnt.
Juodieji pipirai 2 žiupsneliai
Druska pagal skonį
Saulėgrąžų aliejus kepti
Porcijos: 4
Sumuštiniai tiesiog negali nepavykti, nes juos pagaminti ir iškepti labai paprasta. Vienintelis patarimas – netepkite sūrio masės per storai, bet ir labai nenuploninkite. Jei tepsite labai plonai, sūrio bus mažoka, o užtepus per storai – nelabai gerai iškeps viduriukas.

Gaminimo eiga

1. Nulupame svogūną, susmulkiname.

2. Kiaušinius išplakame su pipirais.

3. Sūrį smulkiai sutarkuojame, sumaišome su kiaušinių plakiniu, įmaišome svogūną.

4. Batono riekeles perpjauname perpus. Ant kiekvienos batono riekelės užtepame šiek tiek sūrio mišinio, išlyginame paviršių.

5. Keptuvėje ant silpnos ugnies įkaitiname šiek tiek aliejaus. Dedame sumuštinius į keptuvę pirmiausia sūrio puse, kepiname, kol gražiai paruduoja, tada apverčiame ir apskrudiname kitą pusę. Iškepusius sumuštinius dedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus. Valgome karštus arba šaltus.

Skanaus!

Pastaba. Sumuštiniams kepti reikėtų naudoti tefloninę keptuvę, kad bekepant nepriliptų sūris.

Tinklaraštis „Lithuanian in the USA“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai