Ingredientai
Obuoliai
keletas
Medus
4
a. š.
Citrina
Vanilinis cukrus
žiupsnelis
Cinamonas
žiupsnelis
Smulkinti migdolai
žiupsnelis
Gaminimo eiga
1. Pirmiausiai nuplaukite obuolius, nupjaukite viršūnėles prie kotelio ir išskobkite dalį minkštimo su sėklomis.
2. Iš likusių sudėtinių dalių pasiruoškite įdarą: į dubenėlį sudėkite varškę, medų, įtarkuokite citrinos žievelę ir pabarstę vaniliniu cukrumi bei cinamono milteliais gerai ištrinkite iki vientisos masės.
3. Išskobtus obuolius pripildykite ką tik paruošto varškės kremo ir prieš dėdami kepti jų šonus subadykite šakute, kad orkaitėje obuoliai nesusprogtų.
4. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20–25 minutes, kol suminkštės, o varškės kremas švelniai apskrus. Dar karštus obuolius apliekite skystu medumi ir patiekite su saujele smulkintų migdolų.
Už receptą dėkojame IKI.
Atsiliepimai