Ingredientai

išvirtų bulvių (su lupenomis iš vakaro) 1.6 kg
žalių bulvių 3 kg
druskos 2 a. š.
pievagrybių 400 g
morkų 1 kg
poro 1 vnt.
pipirų
druskos
Kaip pasigaminti skanius cepelinus tiems, kas nemėgsta mėsos? Štai keptų cepelinų su pievagrybiais receptu dalijasi tinklaraštis „AuGalingas pirmadienis“.

Gaminimo eiga

1. Pievagrybius supjaustykite griežinėliais.
2. Morkas nuskuskite ir sutarkuokite.
3. Porą supjaustykite kuo smulkiau (naudokite baltą ir žalią dalį).
4. Išvirtas bulves nulupkite ir sutarkuokite burokine tarka.
5. Bulves nuskuskite, sutarkuokite, nusunkite. Tarkius dėkite į tarkuotas virtas bulves, berkite druską ir išmaišykite. Įdėkite nuo nusunktų bulvių likusį krakmolą ir suminkykite tešlą.
6. Pievagrybius pakepinkite su lašeliu aliejaus, dėkite morkas, porus ir pašildykite dar kelias minutes.
7. Iš gautos bulvių masės darykite cepelinus. Virkite įkaitintame vandenyje apie 30 min.
8. Išvirtus atvėsinkite. Supjaustykite griežinėliais. Dėkite į įkaitintą keptuvę su mažu kiekiu aliejaus.
9. Iškeptus atvėsinkite ant popierinio rankšluosčio.

Skanaus!

Kepti cepelinai su pievagrybiais

Receptu dalijasi tinklaraštis Vegan pipiras.

Projektas „Tapk auGalingas“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

LAZANIJA, kuriai nėra lygių
Reikia pasistengti
1 val. 10 min.

LAZANIJA, kuriai nėra lygių

Itin traškūs vištienos kąsneliai
Lengvai paruošiamas
45 min.

Itin traškūs vištienos kąsneliai

GARDUMĖLIS: itališka pica
Reikia pasistengti
50 min.

GARDUMĖLIS: itališka pica

Aromatingas tofu troškinys pomidorų padaže
Lengvai paruošiamas
30 min.

Aromatingas tofu troškinys pomidorų padaže

Naminis sūrio pyragas
Lengvai paruošiamas
1 val. 10 min.

Naminis sūrio pyragas