Ingredientai
Burokėliai
2
vnt.
Alyvuogių aliejus
50
ml
Druska
žiupsnelis
Juodieji pipirai
pagal skonį
Rozmarinai
žiupsnelis
Fetos sūris
150
g
Raudonieji svogūnai
0.5
vnt.
Alyvuogių aliejus
2
šaukšteliai
Čiobreliai
žiupsnelis
Porcijos: 4
Ar kada nors mėginote iškepti žalią burokėlį? Jeigu ne, verta pamėginti. Galite kepti ant grotelių arba orkaitėje.
Gaminimo eiga
Burokėlius kruopščiai nuplaukite ir nenulupę supjaustykite 0,5 cm storio griežinėliais.
Į dubenį įpilkite truputį aliejaus, įberkite druskos, pipirų ir smulkintų rozmarinų.
Burokėlių griežinėlius pamirkykite šiame aliejuje (arba apšlakstykite), tada sudėkite ant folija išklotų grotelių arba kepimo popieriumi išklotos skardos.
Ant grotelių kepkite 5–10 minučių, orkaitėje – 25 minutes (temperatūra – maždaug 225 ºC).
Paruoškite padažą. Kambario temperatūros fetos sūrį sumaišykite su susmulkintu svogūnu, aliejumi ir čiobreliais. Patiekite su keptais burokėliais.
Atsiliepimai