Ingredientai

Aliejus 4 šaukštai
Agavų sirupas 1 šaukštas
Aliejus 1 šaukštas
Žolelių prieskoniai (čiobrelis, raudonėlis)
Druska žiupsnelis
Pipirai žiupsnelis
Porcijos: 2
Receptu dalijasi ne pelno siekiantis ir augalinę mitybą populiarinantis projektas „Tapk auGalingas“, kuriuo norima paskatinti susipažinti su augaline mityba ir pabandyti bent retkarčiais gaminti be gyvūninės kilmės produktų. Kiekvieną pirmadienį mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių auGalingų receptų! Šįkart už receptą dėkojame tinklaraščiui Follow your spoon.

Gaminimo eiga

1. Baklažaną perpjauname išilgai į dvi dalis, kiekvieną iš jų įpjauname įstrižomis linijomis (iš kairės į dešinę ir atvirkščiai, kad gautųsi kvadratėliai).

2. Pilame iš pradžių po 1 šaukštą aliejaus ant kiekvienos pusės, įtriname, o dar po 1 šaukštą pilame taip, kad aliejus patektų į tuos supjaustytus kvadratėlius. Dar pabarstome druska, pipirais ir baklažanus plokščiąja puse dedame ant kepimo skardos ir kepame 20 min 200 laipsnių su kaitinimo iš viršaus ir apačios funkcija (be vėjelio).

3. Tada juos apverčiame supjaustyta puse į viršų ir dedame kepti dar 6-7 min. 180 laipsnių su skrudinimo/grill funkcija.

4. Kol baklažanas kepa, galime pasiruošti migdolus su abrikosais. Migdolus susmulkiname peiliu ir pakepiname sausoje keptuvėje. Abrikosus gerai nuplauname, smulkiai supjaustome ir taip pat dedame į keptuvę.

5. Tada pilame apelsino sultis, aliejų ir sirupą, ir kartas nuo karto pamaišome, kol skystis beveik išgaruoja ir sutirštėja.

6. Galiausiai įmaišome prieskonius. Baklažanus dedame į lėkštę, migdolų ir abrikosų mišinį ant viršaus, viską galima patiekti su rudais ryžiais.

Skanaus!
Projektas „Tapk auGalingas“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai