Ingredientai
Gaminimo eiga
Triušis nuplaunamas, nusausinamas, nupjaunama priekinė dalis (mentės ir sprandas). Mėsa palyginama, pabarstoma druska, sumaišyta su prieskoniais, ir pridedama paruošto įdaro. Papilvė užsiuvama. Nugara ir šlaunelės prismaigstomos lašinukų, dedama į keptuvą (nugara į viršų) ir kepama krosnyje ar orkaitėje, dažnai palaistant atsiradusiomis sultimis. Jeigu jų mažai, įpilama kiek sultinio,
Įdarui triušio mentės išverdamos, mėsa nuimama nuo kaulų ir sumalama. Į birią ryžių košę sudedami smulkiai supjaustyti ir svieste pakepinti svogūnai, prieskoniai, druska, kiaušinis, viskas gerai išmaišoma ir sudedama malta mėsa.
Iškepęs kepsnys supjaustomas griežinėliais, sudedamas į pusdubenį ir užpilamas perkoštomis sultimis, kuriose kepė. Atskirai patiekiama bruknių košė, pomidorai, šviežių vaisių salotos ar kiti švelnesni priedai, tinkantys prie baltos mėsos.
Atsiliepimai