Ingredientai

Lašinukai 100 g
Druska pagal skonį
Prieskoniai pagal skonį
Virti ryžiai stiklinė
Prieskoniai pagal skonį
Druska pagal skonį

Gaminimo eiga

Triušis nuplaunamas, nusausinamas, nupjaunama priekinė dalis (mentės ir sprandas). Mėsa palyginama, pabarstoma druska, sumaišyta su prieskoniais, ir pridedama paruošto įdaro. Papilvė užsiuvama. Nugara ir šlaunelės prismaigstomos lašinukų, dedama į keptuvą (nugara į viršų) ir kepama krosnyje ar orkaitėje, dažnai palaistant atsiradusiomis sultimis. Jeigu jų mažai, įpilama kiek sultinio,

Įdarui triušio mentės išverdamos, mėsa nuimama nuo kaulų ir sumalama. Į birią ryžių košę sudedami smulkiai supjaustyti ir svieste pakepinti svogūnai, prieskoniai, druska, kiaušinis, viskas gerai išmaišoma ir sudedama malta mėsa.

Iškepęs kepsnys supjaustomas griežinėliais, sudedamas į pusdubenį ir užpilamas perkoštomis sultimis, kuriose kepė. Atskirai patiekiama bruknių košė, pomidorai, šviežių vaisių salotos ar kiti švelnesni priedai, tinkantys prie baltos mėsos.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai