Per šventes pasigaminkite keptą paštetą su lašiša ir krevetėmis. Šis skanėstas bus kreminis ir tiesiog tirps burnoje dėl maskarponės sūrio. Norint išgauti švelnią konsistenciją, ne mažiau svarbi grietinėlė ir aukštos kokybės sviestas. O lašišos gabalėliai, keptos krevetės suteiks keptam paštetui ir aksominę tekstūrą, ir gurmanišką skonį.

Gaminimo eiga

1. Pirmiausia išvalykite krevetes ir 3–4 minutes trumpai pakepkite 2–4 valgomuosiupse šaukštuose sviesto. Įdėkite smulkinto česnako ir atidėkite atvėsti. Papuošimui galite atidėti 4–5 krevetes.
2. Rūkytą ar sūdytą lašišą ir krevetes susmulkinkite, sudėkite į trintuvą ir sumaišykite su maskarpone iki vientisos tyrės. Masę pagardinkite druska, baltaisiais pipirais ir išspaustomis pusės citrinos sultimis. Sumaišykite, supilkite grietinėlę ir dar kartą viską gerai išsukite.
3. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Masę sudėkite į stačiakampį orkaitės indą ir kepkite 30 minučių. Iškepusį paštetą atvėsinkite. Prieš patiekiant galima papuošti šaukštu grietinės, keliomis pasiliktomis krevetėmis ir pabarstyti smulkintais svogūnų laiškais.

Receptu dalijasi „Iki“