Ingredientai
vidutinio dydžio karpio
1
vnt.
alyvuogių aliejaus
2
v. š.
česnako
2
skiltelės
IKI petražolių
1
saujelė
IKI kalendros
1
saujelė
svogūnų laiškų
2
vnt.
citrinos sulčių
2
v. š.
druskos
žiupsnelis
juodųjų pipirų
žiupsnelis
Gaminimo eiga
1. Karpiui nuvalykite žvynus.
2. Likusius ingredientus, kartu su IKI kalendromis ir petražolėmis, sutrinkite trintuvu.
3. Karpio odą įpjaukite ir gerai ištrinkite ½ kiekio gauto marinato.
4. Kepkite orkaitėje 170 °C temp. 30–40 min.
5. Iškeptą karpį apšlakstykite likusiu marinatu. Puoškite svogūnų laiškais, kalendra ir citrinos skiltelėmis.
Skanaus!
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG
Atsiliepimai