Ingredientai

Šalavijai 2 šakelės
Čiobreliai žiupsnelis
Druska žiupsnelis
Sviestas 1 gabaliukas
Citrinų sultys 1 šaukštelis
Žalumynai žiupsnelis
Porcijos: 6

Gaminimo eiga

1. Jautienos kumpio paviršių įpjaukite keliose vietose. Turi gautis tarsi grotelės. Džiovintus šalavijus ir čiobrelius sumaišykite su alyvuogių aliejumi ir gerai įtrinkite mėsą.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 80 laipsnių ir dėkite paruoštą jautienos kumpį. Kepkite apie tris valandas, kol mėsa suminkštės. Tuomet mėsą pabarstykite druska ir orkaitę įkaitinkite iki 250 laipsnių temperatūros. Dar pakepkite mėsą apie pusvalandį, kol susiformuos apskrudusi plutelė.

3. Patiekite apibarstytą šviežiais kapotais žalumynais su virtomis bulvėmis ar daržovių salotomis.

Skanaus!
Savaitraštis „Lietuvos sveikata“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai