Gaminimo eiga

Į keptuvę sudėkite smulkintus svogūnus, didžiąją dalį tarkuoto saliero, džiovintų prieskoninių žolelių mišinį ir pusę paruošto sviesto. Kepkite viską apie 30 min. ant silpnos ugnies ir uždengę dangčiu, retkarčiais pamaišykite.

Perlines kruopas perrinkite, suberkite į verdantį vandenį ir uždengę dangčiu 35 min. pavirkite ant silpnos ugnies. Likus 5 minutėms iki virimo pabaigos atidenkite, kad išgaruotų visas skystis.

Kai svogūnai ir salieras baigs kepti, įdėkite į keptuvę susmulkintos šoninės ir patroškinkite viską dar 5 min. Baigę, nuimkite nuo ugnies.

Nulupkite ir sutarkuokite obuolius, sumaišykite su likusiais salierais, smulkintomis petražolėmis, tarkuota apelsinų žieve ir džiovintomis spanguolėmis. Šitą mišinį sumaišykite su virtomis perlinėmis kruopomis, džiūvėsėliais, išplaktais kiaušiniais.

Pašildykite orkaitę iki 190° C. Prikimškite kalakutą įdaro ir užsiūkite. Paimkite du ilgus folijos lapus ir išklokite jais skardą skersai vienas kito. Patepkite trupučiu sviesto, įdėkite į skardos vidurį kalakutą ir ištepkite likusiu sviestu. Kalakutą suvyniokite į foliją.

Kepkite kalakutą apie 3 val. Kas 40 min. padurstykite jį peiliu. Likus 40 min. iki kepimo pabaigos nuimkite foliją. Baigdami kepti persmeikite kulkšnis iešmu: jei išbėgs skaidrios sultys - kalakutas iškepęs, jei su raudonu atspalviu - kepkite dar 15 min.

Kalakutą patartina iškepti 1 valandą prieš sėdant valgyti. Jis turi pastovėti, įvyniokite jį į švarią foliją, padarykite joje keletą skylučių, kad išeitų garas. Per tą laiką iškepkite orkaitėje daržovių ir pašildykite lėkštes, kuriose bus patiektas kalakutas.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai