Ingredientai

Sviestas 3 šaukštai
Medus 4 šaukštai
Imbieras 1 šaukštas
Kmynai 1 šaukštas
Mėtos 1 šaukštelis
Druska 1 šaukštelis
Juodieji pipirai 0.3 šaukštelio
Obuoliai 4 vnt.
Porcijos: 6

Gaminimo eiga

1. Išdarinėtą vištą gerai nuplaukite, išplaukite vidų ir nusausinkite.

2. Pašildytą medų sumaišykite su skystu sviestu, tarkuotu imbieru, maltais kmynais, smulkintais mėtų lapeliais, druska ir pipirais.

3. Mišiniu aptepkite vištą, gausiai ištepkite vidų ir palikite kelioms valandoms pasimarinuoti šaldytuve.

4. Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklas, supjaustykite gabaliukais ir sumaišykite su smulkintais lazdynų riešutais.

5. Obuolių ir riešutų mišiniu įdarykite vištą ir užsiūkite.

6. Vištą dėkite į kepimo popieriumi ištiestą skardą.

7. Po višta pastatykite kepimo indą su vandeniu.

8. Kepkite apie 1,5 valandos iki 210 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Itališki florentinai su vyšniomis
Lengvai paruošiamas
25 min.

Itališki florentinai su vyšniomis

Skanus ir aromatingas pyragas su persikais
Lengvai paruošiamas
1 val.

Skanus ir aromatingas pyragas su persikais

Crostini su keptais pomidorais
Lengvai paruošiamas
20 min.

Crostini su keptais pomidorais

Bananinis kremas
Lengvai paruošiamas
10 min.

Bananinis kremas