Ingredientai
Višta (nedidelė)
1 vnt.
Česnako
2 skiltelė
Druskos ir pipirų pagal skonį
1 šaukštelis
Muskato riešutai
0.5 šaukštelis
Šviežių čiobrelių
0.5 šaukštelis
Rozmarinai
1 šaukštelis
Moliūgai
1 stiklinė
Malti džiūvėsėliai
0.5 stiklinė
Kiaušiniai
1 vnt.
Sviestas
2 šaukštas
Cinamono
0.5 šaukštelis
Apelsino žievelė
1 šaukštelis
Porcijos: 8
Gaminimo eiga
1. Išdarinėtą, nuplautą ir nusausintą vištą iš išorės ir vidaus įtrinkite išspaustu česnaku, druska, pipirais, tarkuotu muskato riešutu, čiobreliais ir rozmarinais.
2. Paruoškite įdarą. Moliūgą sutarkuokite. Į košę sudėkite kiaušinį, suberkite maltus džiūvėsėlius, cinamoną, tarkuotą apelsino žievelę, razinas ir sviestą. Viską labai gerai išmaišykite.
3. Koše įdarykite vištą ir užsiūkite.
4. Vištą dėkite į kepimo popieriumi ištiestą skardą.
5. Po višta pastatykite kepimo indą su vandeniu.
6. Kepkite apie 1,5 valandos iki 210 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.