Ingredientai
Višta
1
vnt.
Česnakai
2
skiltelės
Druska
1
šaukštelis
Pipirai
žiupsnelis
Muskato riešutai
0.5
šaukštelio
Čiobreliai
0.5
šaukštelio
Rozmarinai
1
šaukštelis
Moliūgų tyrė
1
stiklinė
Malti džiūvėsėliai
0.5
stiklinės
Kiaušiniai
1
vnt.
Sviestas
2
šaukštai
Razinos
sauja
Druska
žiupsnelis
Cinamonas
0.5
šaukštelio
Apelsino žievelė
1
šaukštelis
Porcijos: 8
Gaminimo eiga
1. Išdarinėtą, nuplautą ir nusausintą vištą iš išorės ir vidaus įtrinkite išspaustu česnaku, druska, pipirais, tarkuotu muskato riešutu, čiobreliais ir rozmarinais.
2. Paruoškite įdarą. Moliūgą sutarkuokite. Į košę sudėkite kiaušinį, suberkite maltus džiūvėsėlius, cinamoną, tarkuotą apelsino žievelę, razinas ir sviestą. Viską labai gerai išmaišykite.
3. Koše įdarykite vištą ir užsiūkite.
4. Vištą dėkite į kepimo popieriumi ištiestą skardą.
5. Po višta pastatykite kepimo indą su vandeniu.
6. Kepkite apie 1,5 valandos iki 210 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Skanaus!
Atsiliepimai