Ingredientai

Ghi sviestas 2 a. š.
Česnako skiltelės, susmulkintos 2 vnt.
Datulės 2 vnt.
Balzamiko actas 3 v. š.
Avietės 1 puodelis
Susmulkinti šviežių čiobrelių lapai 1.5 a. š.
Druska žiupsnelis
Pipirai žiupsnelis
Porcijos: 2

Gaminimo eiga

1. Nedidelį puodą pakaitinkite ant vidutinės ugnies, įdėkite ghi sviesto. Tuomet sumeskite susmulkintą česnaką ir viską maišydami pakepkite.

2. Berkite supjaustytas datules, avietes ir užpilkite balzaminio acto. Viską kaitinkite apie 5–6 minutes, kol padažas sutirštės.

3. Tuomet puodą nuimkite nuo ugnies ir į padažą įmaišykite čiobrelius bei druską. Jeigu norite, padažą perkoškite per smulkių tinklelių sietelį, kad pašalintumėte datulių ir aviečių gabalėlius.

4. Tuomet iki 180–200 laipsnių įkaitinkite orkaitę. Ant skardos dėkite lašišos gabalėlius – kiekvieną gabaliuką pagardinkite druska ir pipirais ir aptepkite gautu padažu.

5. Lašišą kepkite apie 8–10 minučių. Iškepusią žuvį patiekite su likusiu padažu ir mėgstamu garnyru.

Už receptą dėkojame IKI.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai