Ingredientai
Jautienos nugarinė
400
g
Alyvuogių aliejus
2
šaukštai
Sviestas
4
šaukštai
Česnakai
10
skiltelės
Vyšniniai pomidoriukai
16
vnt.
Cukrus
1
šaukštas
Santa Maria akmens druska
pagal skonį
Santa Maria Tellicherry pipirai
pagal skonį
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Supjaustykite jautieną 1–2 cm storio kepsneliais, pabarstykite prieskoniais (sunaudokite 2/3 pakelio) bei apšlakstykite aliejumi.
Palikite 1 val. pastovėti kambario temperatūroje.
Gerai sumaišykite sviestą su likusiais prieskoniais ir palikite pastovėti šaltoje vietoje.
Česnakus apšlakstykite aliejumi, pabarstykite druska, pipirais ir cukrumi. Tada gerai suvynioję folijoje, kepkite apie 15–20 min.
Sumaišykite juos su vyšniniais pomidorais.
Jautieną kepkite ant vidutinės ugnies kepsninėje po 3 min. iš abiejų pusių.
Jei mėgstate pusžalę mėsą, kepkite po 2 min.
Nuėmę mėsą nuo ugnies, suvyniokite į foliją ir palikite pastovėti kelias minutes.
Patiekite su česnakais, pomidorais ir pikantišku sviestu.
Atsiliepimai