Porcijos: 12
Jau kelis kartus šį pavasarį kepiau nuostabius grietinėlės skonio keksiukus su rabarbarais ir trupinių kepure. Po pirmojo kepimo net neapsižiūrėjau, kaip neliko ką fotografuoti, po kelių dienų kepiau dar kartą. Jie nuostabiai skanūs ir labai tinkantys vasaros pradžiai atšvęsti.

Gaminimo eiga

Pirmiausiai, prieš gerą pusvalandį iki kepimo, rabarbarus nulupau ir smulkiai supjausčiusi užpyliau cukrumi, kad išsiskirtų sultys.

Tada iš cukraus, miltų, avižų ir sviesto rankomis minkydama pagaminau saldžius trupinius.

Kai rabarbarai paleido sultis į juos supyliau grietinėlę, aliejų, įmušiau kiaušinį ir gerai išmaišiau šakute.

Atskirame inde išmaišiau miltus su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi.

Miltų mišinį supyliau į skystąją dalį ir lengvai užmaišiau tirštą tešlą.

Tešlą sukrėčiau į popierines keksiukų formas, jų viršų apibarsčiau pagamintais trupiniais ir kepiau apie 15 minučių iš anksto įkaitintoje 200 laipsnių orkaitėje.

Keksiukus aušinau ant grotelių. Vos spėjo praaušti, iškart ir buvo suvalgyti.

Skanių keksiukų su rabarbarais!

www.sezoninevirtuve.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai