Ingredientai

Miltai 250 g
Kepimo milteliai 2 šaukšteliai
Baltasis šokoladas 150 g
Pienas 200 ml
Kiaušiniai 2 vnt.
Cukrus 100 g
Vanilės ekstraktas 1 šaukštelis
Sviestas 90 g
Mėlynės 250 g
Porcijos: 6
Už receptą dėkojame skaitytojai Aušrinei.

Gaminimo eiga

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

Ištirpinkite baltąjį šokoladą kartu su pienu.

Suplakite kiaušinius, cukrų, vanilę, sviestą ir ištirpinto šokolado mišinį iki vienalytės masės.

Palaipsniui įmaišykite miltus ir kepimo miltelius, kol masė tampa vientisa.

Jei naudojate šviežias mėlynes, įmaišykite jas į tešlą ir supilstykite į formeles (tešlos įpilkite 2/3 formelės).

Jei naudojate šaldytas, įpilkite į formelę šaukštą tešlos, užbarstykite mėlynių ir supilkite likusią tešlą (taip atitirpintų mėlynių sultys nenudažys tešlos).

Kepkite, kol gražiai pakils, apie 20 minučių.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Sūris keptas orkaitėje su vynuogėmis
Lengvai paruošiamas
20 min.

Sūris keptas orkaitėje su vynuogėmis

Pupelės su daržovėmis
Lengvai paruošiamas
20 min.

Pupelės su daržovėmis

Bulvės su burokėliais, silke ir kmynais
Lengvai paruošiamas
45 min.

Bulvės su burokėliais, silke ir kmynais

Silkė su moliūgu
Lengvai paruošiamas
20 min.

Silkė su moliūgu