Ingredientai

Kiaušiniai 5 vnt.
Sviestas 100 g
Miltai 300 g
Krakmolas 100 g
Kepimo milteliai 1 šaukštelis
Cukrus 120 g
Citrinos žievelė 1 šaukštelis
Razinos 0.5 stiklinės
Apelsinų cukatos 0.5 stiklinės
Porcijos: 10

Gaminimo eiga

Kiaušinių trynius išsukite su cukrumi iki baltumo.

Maišant suberkite krakmolą, sudėkite išplaktą sviestą.

Maišant suberkite miltus su kepimo milteliais, sudėkite iki standžių putų išplaktus kiaušinių baltymus.

Suberkite tarkuotą citrinos žievelę, apelsinų cukatus ir razinas.

Gerai išmaišykite ir tešlą supilkite į sviestu gausiai išteptą kepimo formą.

Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių.

Iš formos išimkite jau atvėsusį, apiberkite cukraus pudra.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Burnoje tirpstantis morkų pyragas
Lengvai paruošiamas
1 val. 10 min.

Burnoje tirpstantis morkų pyragas

Klasikinis obuolių pyragas
Lengvai paruošiamas
45 min.

Klasikinis obuolių pyragas

Atradimas: aguonų ir kondensuoto pieno pyragas
Lengvai paruošiamas
1 val. 05 min.

Atradimas: aguonų ir kondensuoto pieno pyragas

Naminis sūrio pyragas
Lengvai paruošiamas
1 val. 10 min.

Naminis sūrio pyragas

Tobulai skanus morkų tortas Velykoms
Reikia pasistengti
1 val. 40 min.

Tobulai skanus morkų tortas Velykoms

Velykoms: netikras zuikis
Reikia pasistengti
1 val. 20 min.

Velykoms: netikras zuikis

Kiaušinių kotletai
Lengvai paruošiamas
40 min.

Kiaušinių kotletai

Velykinis liežuvio vyniotinis
Reikia pasistengti
3 val.

Velykinis liežuvio vyniotinis

Cinamoninės bandelės su varškine tešla
Reikia pasistengti
1 val.

Cinamoninės bandelės su varškine tešla