„Ši kefyre marinuotų vištienos sparnelių idėja puikiai tiks pietums ar vakarienei. Tai vištienos sparneliai, kepti orkaitėje. Paruošti šį patiekalą labai nesudėtinga, stovėti prie puodų ar keptuvių taip pat nereikės, nes tai vienos skardos patiekalas. Vienas patarimas, ruošiant šį patiekalą, – kefyre užmarinuoti vištienos spernelius geriausia iš anksto“, – pataria maisto tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė Audronė Zemenskienė.

Gaminimo eiga

  • Vištienos sparnelius nuploviau, nusausinau, pagardinau prieskoniais, druska, užpyliau kefyru, išmaišiau ir uždengusi maistine plėvele palikau marinuotis šaldytuve nakčiai.

  • Į kepimo skardą patiesiau kepimo popierių ir sudėjau sparnelius.

  • Kepiau vištienos sparnelius kartu su bulvėmis, bet čia puikiai tiks ir ryžiai ar tiesiog šviežios daržovės.

  • Kepiau sparnelius įkaitintoje iki 200 laipsnių orkaitėje apie 40 min. (įpusėjus kepimo laikui sparnelius apverčiau).

  • Skanaus.