„Ši kefyre marinuotų vištienos sparnelių idėja puikiai tiks pietums ar vakarienei. Tai vištienos sparneliai, kepti orkaitėje. Paruošti šį patiekalą labai nesudėtinga, stovėti prie puodų ar keptuvių taip pat nereikės, nes tai – vienos skardos patiekalas. Vienas patarimas ruošiant šį patiekalą – vištieną geriausia užmarinuoti iš anksto“, – pataria maisto tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė Audronė Zemenskienė ir kviečia išbandyti kefyre marinuotus vištienos sparnelius.

Gaminimo eiga

  • Vištienos sparnelius nuploviau, nusausinau, pagardinau prieskoniais, druska, užpyliau kefyru, išmaišiau ir uždengusi maistine plėvele palikau marinuotis šaldytuve nakčiai.

  • Į kepimo skardą patiesiau kepimo popierių ir sudėjau sparnelius.

  • Kepiau vištienos sparnelius kartu su bulvėmis, bet čia puikiai tiks ir ryžiai ar tiesiog šviežios daržovės.

  • Kepiau sparnelius įkaitintoje iki 200 laipsnių orkaitėje apie 40 min. (įpusėjus kepimo laikui sparnelius apverčiau).

  • Skanaus.