Ingredientai

Česnakai 2 skiltelės
Druska pagal skonį
Actas 8 šaukšteliai
Lavašas 1 vnt.
Lavašas 1 vnt.
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

Svogūną nulupkite ir supjaustykite labai plonais pusžiedžiais, sudėkite į gilų indą, pagal skonį pagardinkite druska bei pipirais, įberkite pusę šaukštelio cukraus, įpilkite 3-4 arbatinius šaukštelius acto. Viską gerai išmaišykite ir palikite svogūnus apie 10 minučių – kad cukrus ir druska ištirptų. Tada įpilkite dar tiek pat acto ir valandai palikite šaldytuve – svogūnai turi gerai išsimarinuoti.

Mėsą gerai nuplaukite, susmulkinkite ir du kartus sumalkite mėsmale. Smulkiai supjaustykite vieną svogūną, česnako skilteles, pusę kalendros ir saliero stiebą. Pagal skonį pagardinkite druska bei pipirais, prieskoniais. Dideliame inde sumaišykite maltą kiaulieną ir visas išvardytas sudedamąsias dalis, įmuškite kiaušinį. Jeigu faršas per kietas, įpilkite kelis šaukštus vandens ar sauso baltojo vyno.

Pasiruoštą mėsą kelias valandas palaikykite šaldytuve.

Kepimo groteles ištepkite aliejumi. Kol orkaitė ar kepsninė įkais, iš faršo suformuokite maždaug 10-12 centimetrų ilgio ir dešrelės storio mėsos juosteles. Kad faršas neliptų prie rankų, jas padrėkinkite šaltu vandeniu.

Kai orkaitė arba kepsninė įkais, ant grotelių galite dėti kebabus ir kepti. Keti reikėtų po 3,5-4 minutes iš abiejų pusių. Tiek laiko tikrai užteks.

Kol mėsa kepa, pasiruoškite žalumynus. Susmulkinkite likusią kalendrą, saliero stiebą nulupkite ir taip pat supjaustykite. Marinuotus svogūnus nuplaukite šaltame vandenyne – taip pašalinsite acto perteklių. Svogūnus sumaišykite su kalendra ir salieru, pagardinkite druska bei pipirais, įberkite šiek tiek cukraus ir gerai išmaišykite.

Iškepusius kebabus sudėkite juos į lėkštę.

Lavašą supjaustykite į lygias dalis. Iš vieno lapo – keturi gabaliukai.

Į vieną lavašo gabalą dėkite kebabą, du šaukštus svogūnų ir žalumynų mišinio. Tvirtai suvyniokite. Leiskite 15-20 pastovėti, kol lavašas sugers mėsos ir daržovių pagardo skystį. Patiekite didelėje lėkštėje, išklotoje salotų lapais, pabarstykite granatų sėklomis. Valgykite rankomis.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai