Ingredientai

Miltai 500 g
Druska 1 šaukštelis
Cukrus 2 šaukštai
Aliejus 2 šaukštai
Vanilės ekstraktas 0.5 šaukštelio
Vanduo 120 ml
Sezamo sėklos 3 šaukštai
Porcijos: 10

Gaminimo eiga

Sumaišykite miltus, cukrų, druską ir sausas mieles.

Įpilkite sumaišytą aliejų ir neilgai plaktą kiaušinį. Gerai išmaišykite.

Į tešlą po truputį pilkite šilto vandens (jis turėtų būti ne vėsesnis kaip 40 laipsnių), vanilės ekstraktą ir minkykite.

Tešla neturi būti per skysta. Jei stipriai limpa, įberkite dar miltų.

Minkykite, kol taps švelni, šiek tiek žvilgi ir elastinga.

Suformuokite iš tešlos kamuoliuką, aptepkite jį šlakeliu aliejaus ir palikite dubenyje apdengtą rankšluosčiu porai valandų.

Iškilusią tešlą dar kartą gerai išminkykite ir formuokite riestainius.

Didžiausiame puode užvirkite vandens ir į verdantį vandenį dėkite po kelis riestainius. Kuo didesnis puodas, tuo daugiau riestainių tilps vienu kartu, tačiau jų neturėtų būti daugiau nei keturi. Riestainius apvirkite po porą minučių.

Apvirtus riestainius dėkite ant rankšluosčio, kad nuvarvėtų vanduo.

Aptepkite plaktu kiaušiniu ir apibarstykite sezamų sėklomis.

Sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kiškite į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę.

Kepkite apie 20 minučių.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Sumuštinis su „vakar dienos“ antiena
Lengvai paruošiamas
05 min.

Sumuštinis su „vakar dienos“ antiena

Augalingos cinamoninės bandelės
Reikia pasistengti
3 val.

Augalingos cinamoninės bandelės

Silkė pataluose įdomiau
Lengvai paruošiamas
20 min.

Silkė pataluose įdomiau

Cinamoninės bandelės
Reikia pasistengti
1 val.

Cinamoninės bandelės

Trinta špinatų sriuba
Lengvai paruošiamas
40 min.

Trinta špinatų sriuba

Mažos daržovių picos
Reikia pasistengti
50 min.

Mažos daržovių picos

Brokolių ir obuolių salotos
Lengvai paruošiamas
30 min.

Brokolių ir obuolių salotos

Itališki florentinai su vyšniomis
Lengvai paruošiamas
25 min.

Itališki florentinai su vyšniomis