Ingredientai
Atvėsinta juoda „Melitta“ kava
1 šaukštas
Sviestas
200 g
Cukraus
175 g
Miltų
250 g
Kepimo milteliai
1 šaukštas
Migdolų
50 g
Kiaušiniai
3 vnt.
Sviestas
100 g
Vanilinio cukraus
1 šaukštas
Klevų ar kito sirupo
2 šaukštas
Porcijos: 8
Gaminimo eiga
Užplikyti kavą. Palaukti kol pritrauks ir per sietelį nukošti. Migdolams nulupti žieveles ir stambiai sukapoti.
Sviestą išlydyti, supilti kavą, suberti cukrų, miltus, riešutus ir viską gerai išmaišyti. Tešla turi būti 40 proc. grietinės tirštumo.
Supilti į apvalią 23 cm skardą nuimamais kraštais. Kepti 180 C orkaitėje 30-40 min. Pyrago paplotį atvėsinti, tada perpjauti išilgai pusiau.
Kremui išlydyti sviestą, supilti sirupą ir cukrų. Gerai išmaišyti, palaukti, kol sustings.
Kremu aptepti vieną pyrago paplotį, antrą - uždėti ant viršaus. Pyrago viršų apibarstyti cukraus pudra, papuošti šviežiais mėtų ar melisų lapeliais.
Dėkojame skaitytojai Eglei už receptą!