Ingredientai
Sviestas
170 g
Miltų
300 g
Cukraus
150 g
Kiaušiniai
3 vnt.
Kepimo milteliai
1.5 šaukštelis
Atvėsinta juoda „Melitta“ kava
4 šaukštas
Grietinės
200 g
Aguonos
100 g
Cinamono
2 šaukštelis
Vanilinio cukraus
2 šaukštelis
Artėjančiomis Kalėdomis kvepiantis pyragas
Gaminimo eiga
Džiovintus vaisius užmerkiame porai valandų. Tada nukošiame, užbarstome cinamonu ir paliekame, kol pagaminsime tešlą.
Sviestą išsukame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Po vieną mušame kiaušinius, galiausiai sudedame grietinę ( jogurtą) ir vėl gerai išsukame.
Mažiau nei pusę nupilame į kitą indą. Čia beriame aguonas ir miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Į didesnę pusę tešlos pilame kavą ir miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
Į formelę pilam tešlą su aguonomis, beriam džiovintus vaisius, išlyginam ir pilam tešlą su kava.
Kepam 180 temperatūroje apie 40 minučių.