Ingredientai

pomidoro 1 vnt.
baltos duonos 2 riekelės
šoninės 2 griežinėliai
čederio sūrio 1 riekelė
majonezo 50 g
salotų lapų 1 sauja
Pomidorų marinatui reikės:
šviežių kalendrų 50 g
šviežių bazilikų 50 g
česnako skiltelės 1 vnt.
žaliosios citrinos žievelės 0.5 vnt.
žaliosios citrinos sulčių 0.25 vnt.
baltojo vyno acto 20 ml
alyvuogių aliejaus 50 ml
druskos žiupsnelis
juodųjų pipirų žiupsnelis
Porcijos: 1
Marinuoti pomidorai, šoninė ir sūris – lengvai paruošiamas ir skanus karšto sumuštinio įdaras. Pasigaminkite gardų užkandį vos keliais žingsniais:

Gaminimo eiga

1. Pomidorų marinatui paruošti: sudėkite visus reikalingus ingredientus į trintuvę, malkite iki vientisos masės. Įpilkite aliejaus ir dar kartą viską sumalkite. Gautu užpilu užpilkite griežinėliais supjaustytą pomidorą.

2. Kol pomidorai marinuojasi, į įkaitintą orkaitę dėkite šoninę ir duoną (vieną riekelę padenkite čederio sūriu). Kepkite orkaitėje 180 °C temp. 5–8 min., kol išsilydys sūris ir lengvai apskrus šoninė.

3. Ant šiltos skrudintos duonos tepkite majonezą, dėkite salotas, marinuotus pomidorus ir keptą šoninę. Duoną su čederio sūriu dėkite ant viršaus.

Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG

www.DELFI.lt
Atgal į Recetų receptai

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai