Ingredientai

Obuoliams:
rūgštesnių obuolių vnt.
cukraus 3 v. š.
vanilės ankšties 1 vnt.
sviesto 2 v. š.
konjako ar brendžio šlakelis
Trupiniams:
rudojo cukraus 50 g
kvietinių miltų 40 g
migdolų miltų 50 g
sviesto 50 g
apelsino žievelės 1 vnt.
Patiekimui:
vanilinių ledų 200 g
Porcijos: 2
Honorata Lyndo visada stebina kulinarinės klasikos interpretacijomis. Šis kartas – ne išimtis. Karamelizuotų obuolių ir trupinių sluoksniuotis, patiektas ledainėse su ledais, rizikuoja tapti ir jūsų šeimos favoritu.

Gaminimo eiga

1. Obuolius nuplaukite, nulupkite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklytes ir supjaustykite riekelėmis.

2. Į keptuvę suberkite cukrų ir kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol gausite gražią rudą spalvą. Dėkite vanilės ankštį, sviestą, kai jis susijungs su cukrumi, išdėliokite obuolius ir karamelizuokite iš visų pusių. Supilkite brendį ir viską išmaišykite.

3. Visus trupiniams skirtus ingredientus suberkite į smulkintuvą ir susmulkinkite.

4. Dėkite trupinius į skardą ant kepimo popieriaus ir kepkite 160 °C temperatūroje apie 15 min. Karts nuo karto pamaišykite.

5. Geriausia patiekti ledainėje. Dėkite karamelizuotus obuolius, trupinius ir ledus.

Receptu dalijasi daugelio tarptautinių kulinarinių konkursų laureatė ir nugalėtoja, buvusi garsiausių Lietuvos restoranų virtuvės šefė, kulinarinių knygų bendraautorė Honorata Lyndo

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai