Ingredientai
„Gardus, švelnaus, saldaus skonio karamelinis sausainių tortas, kurį pagaminsite labai greitai. O skonis – toks neapsakomai geras, kad iš karto įsidėkite didesnį gabalėlį, nes po to gali nelikti. Kepti nieko nereikia, nes pagrindas – iš sausainių. Aš pasirinkau šokoladinius, bet čia – jau skonio reikalas. Ant sausainių pagrindo dėjau kepintus lazdyno riešutus (šie riešutai čia labai tiko. Karameliniam sluoksniui naudojau karamelizuotą sutirštintą pieną, jis turi būti kambario temperatūros, tada bus minkštesnis, lengviau įdėsite. O grietinėlė turėtų būti ne mažiau 35 proc. riebumo, kitaip neišsiplaks! Papuošimui – šiek tiek šokolado ir dar turėjau šaldytų juodųjų serbentų. Greitai, paprastai ir labai skaniai. Ir tikrai pavyks karamelinis sausainių tortas“, – tikina tinklaraščio „Maisto mėgėja“ autorė.
Gaminimo eiga
* Sausoje keptuvėje apie 3 min. pakepinu 100 g lazdyno riešutų.
* Kai lazdyno riešutai atvėsta, pašalinu riešutų luobeles (lengvai patrinu riešutus rankomis ir luobelė atšoka).
* Smulkintuvu sutrinu 320 g sausainių. Sausainius beriu į dubenį ir užpilu 180 g lydyto sviesto, gerai sumaišau.
* Atsegamą torto formą (25 cm skersmens) dedu ant torto padėklo ar didesnės lėkštės. Į torto formą supilu visus sausainių trupinius sumaišytus su sviestu ir spaudžiant šaukštu arba stikline suformuoju torto pagrindą. Dedu torto pagrindą 15 min. į šaldytuvą.
* Į dubenį pilu 400 g plakamosios grietinėlės, beriu 50 g cukraus ir išspaudžiu 0,5 citrinos sulčių. Suplaku grietinėlę maišytuvu iki standumo.
* Ant šiek tiek apstingusio torto pagrindo verčiu ir paskirstau skardinę sutirštinto karamelizuoto pieno (Rududu ar kitokio). Beriu kepintus lazdyno riešutus. Šaukštu išdėlioju ir išlyginu išplaktą grietinėlę.
* Tortą 1 val. laikau šaldytuve (jei pavyks – galima ilgiau).
*Po valandos tortą išimu iš formos. Puošiu tarkuotu šokoladu ir juodaisiais serbentais (nebūtina).
Skanaus.