Ingredientai

Cukrus 180 g
Vanilinis cukrus 1 šaukštelis
Druska žiupsnelis
Miltai 250 g
Pats skaniausias obuolių pyragas,pamėgtas ne tik šeimos rate, bet ir draugų. Lengvai pagaminamas, tirpstantis burnoje ir pakeliantis nuotaiką niūrų rudens vakarą :)

Gaminimo eiga

Biskvito gamyba: 1. Minkštą sviestą su cukrumi, vanile ir druska mikseriu plakame iki purumo - apie 3-5 min. (kol apimtis padidėja 2 kartus). 2. Mušame po vieną kiaušinius, ir kiekvieną paplakame 1 min. 3. Suberiame kepimo miltelius ir persijotus miltus, šaukštu atsargiai, bet gerai išmaišome iki vienalytės masės ir pastatome į šalį, kol pjaustysime obuolius.

Obuolių sluoksnio gamyba: 1. Obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius ir supjaustome plonomis riekelėmis. 2. Rududu pašildome mikrobangėje, kad suminkštėtų, vienos minutės pilnai pakanka, aš rududu buvau išsiėmus iš vakaro. 3. Sumaišome su obuoliais. Obuoliai turi apsivelti karamele.

Surinkimas: 1. Į kepimo popieriumi išklotą formą(24 х 30 cm) pilame tešlą, išlyginame paviršių. 2. Ant viršaus sudedame obuolius. Kepame iki 180° C įkaitintoje orkaitėje apie 40 - 50 min. Tikriname po 40 min. šakute iš kraštelio prakrapštę biskvitą. Kitaip nelabai įmanoma, nes tikrinant mediniu pagaliuku jis bus šlapias nuo drėgno Rududu ir obuolių sluoksnio. Atvėsusį pyragą galite pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai